Lalique Libellule – Lalique 2013 Crystal Edition

Красивото насекомо с полупрозрачни криле, водното конче е истински талисман за Lalique. Тази година водното конче се използва като завъшват елемент в скъпоценната Limited Edition бутилка за 2013 г.

René Lalique дължи най-красивите си бижута на „водното конче“, той рисува това насекомо – любима тема и нов артистичен стил – много пъти, давайки свобода на въображението си. За първи път René Lalique представя бижуто „Dragonfly Pectoral“на Световното изложение през 1900 г. носено от Sarah Bernhardt. Днес това скъпоценно украшение направено от Calouste Gulbenkian е изложено в музея му в Лисабон.

Бутилката и капачката за Limited Edition 2013 са изработени от кристал. Чисто изваяната бутилка е украсена с деликатно ръчно полирани концентрични кръгове, повтарящите се вълни на вода при докосването на водното конче с нея.
Водното конче е приказно насекомо, което прекарва само няколко седмици в блясъка на своята зряла възраст. Леката, крехка външност и елегантността на полета ги свързваме със свободата. Неговите блестящи и лъскави крила също може да представляват една илюзорна реалност … красиво измамен, водното конче е известно и като „кон на дявола!“.
Сложността на изработката на тази бутилка възниква не само от формата си, но също така и от работата с черния кристал. Технически черното се получава с много тъмни сини пигменти, които съчетани с плътността на кристала дават цвета на разтопения материал „черно.“

Lalique Libellule – Lalique 2013 Crystal Edition е величествен, чист и цветен. Ароматът се оформя от разкошни и сияйна ноти. Пищен букет от българска роза, чувствен жасмин, пикантен многогодишен шибой и брашнест ирис разгръщат изобилие от цветя в различни тонове. В сърцето се отбелязват плодови и разкошни гурме акценти от касис, листа на дива къпина и круша. Основата съчетава меки, сладострастни и чувствени дървесни аромати. Бележките от деликатно млечно Майсурско сандалово дърво, Bourbon ванилия, бял мускус и кехлибар създават едно безкрайно събуждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *