Jean Patou Collection Heritage: Chaldée, Patou Pour Homme, Eau de Patou

Парфюмерийна къща Jean Patou наскоро постави началото на нов аромат за жени Joy Forever и представи най-известнита си колекция в нови флакони повтарящи формата на Ma Collection. Joy Forever е създаден от парфюмериста на къщата Thomas Fontaine, който започва работата си в Jean Patou, като преработва ароматите Sublime, 1000, Joy, Jean Patou pour homme, Eau de Patou и Chaldée.
През 1924 г. легендарния дизайнер Jean Patou е бил широко възприеман като най-новаторския и успешен моден дизайнер в света. Обосновката му за стартирането на първите си аромати през същата година е изключително лесна. Patou обожава жените … всички жени, и отдава своята почит към брюнетките, блондинките и червенокосите по цял свят с първите си аромати, и така той се обръща към всички. Оттогава Jean Patou е оформил света на финните парфюми с емблематичните аромати като JOY, Sublime и 1000, които са увековечени с репутацията си като символ на качество и престиж.
Тази репутация продължава и днес с новата колекция Jean Patou Heritage Collection с три аромата Chaldée, Patou Pour Homme и Eau de Patou, преформулирани от парфюмериста на къщата Thomas Fontaine, който показва възраждането на къщата и удовлетворява постоянното търсене от феновете на парфюмите по целия свят.

Chaldee
През 1927 г., когато парфюма Chaldee е представен за първи път, той се превръща в сензация. По това време жените са носели къси поли и са показвали своите тела, а еманципацията на жените е в началото си. Chaldee е първият аромат, с който е въведено масло за слънчев тен по плажовете, който става достъпен за съвременния елит. Ароматът е ориенталски, цветен, пикантен и прахообразен, с подчертани нотки oppoponax, амбър, цветя и подправки. Chaldee днес предизвиква разкоша на La Belle Epoque, по време на свобода и промени.

Eau de Patou
Eau de Patou е светлинен и жизнен. Той внушава усещане за релаксация и почивка. Първоначално през 1976 г. е бил създаден като аромат, който ще бъде едновременно любим на мъжете и жените. Съставът му дава усещане за свобода през целия ден. Ярките и светлинни плодови нотки дават блясък с капки бергамот, сицилиански цитрусови плодове, портокал и сладък лайм от Гвинея, се смесват с пиперлива лавандула и портокалов цвят. Този аромат е възхитително свеж и изискан в стила на Jean Patou.

Patou Pour Homme
Аромата за мъже Patou Pour Homme е въведен през 1980 г. Този аромат е наистина мъжествен-авторитетен и многопластов. Връхните нотки ни предоставят комбинация от бергамот, лимон, галбан и черен пипер, които дават път на лавандула, жасмин, роза, естрагон и виолетки в сърцето. Устойчивостта и грубостта идват от базовите нотки на пачули, олибан и амбър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *