Guerlain celebrates 100th anniversary of L’Heure Bleue

През 1912 г. е роден легендарния аромат от мимолетно впечатление от небето през нощта, както е наблюдавано от парфюмеристката Jacques Guerlain.

Времето спира, обожаван от импресионистите, парфюмa L’Heure Bleueе е вдъхновение и икона.
Наръч на карамфили заедно с бергамот и нероли се освежават от смела анасонова бележка, преди да се опаковат в прахообразен ирис и виолетки. Фонът на всичко това са сладникави orientalized нотки: ванилия, смола benzoin и боб тонка.

В продължение на век, L’Heure Bleue блести със същата интензивност, вдъхване на идеята за елегантна жена, мек и загадъчен.За да се отбележи вековния юбилей, художници и изкуствоведи (Baccarat Maison и Gripoix) украсяват специалното издание на Guerlain.
Това бижу на флакона е проектирано от Gripoix. То изобразява букет теменужки от кристали в 24-каратово злато, увит около врата на бутилката, за да блестят в сумрака. L’Heure Bleue е облечен като дъжд от звезди и се разкрива в елегантна кожена чанта.

Без да изневерява на духа на оригиналния аромат, Thierry Wasser предлага нова светлина на тази икона. Прахообразните базови бележки са неустоимо привлекателни, затова любителите на L’Heure Bleue ги харесвам толкова много. Под негово ръководство аромата е сладък, осветен с нова свежест и модерност. Белия мускус се преплита с ирис. Хелиотропа се комбинира с оранжеви блосъм акценти, за да направят бялата ружа пухкава, а пикантните бележки като воал. Тези изрази се изразяват в акварел, за да бъдат открити в три концентрации: за сутринта, със свежи връхни нотки като Eau De Toilette, за обяд, с по-интензивено сърце като Eau De Parfum, и за вечерта като Extrait de Parfum, с акцент върху базисните нотки разкривайки същността на душата на парфюма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *