Elie Saab NUIT NOOR

Elie Saab NUIT NOOR

Парфюмната линия, създадена през 2012 г. от Elie Saab лесно се разпознава чрез елегантните, блестящи стъклени флакони с ясни линии и издялани светлинни ефекти. Първият парфюм от колекцията е високо качественият цветен аромат Le Parfum (от парфюмериста Франсис Кюркджиян), който може да донесе истинско удоволствие на кожата чрез обединението на бели цветя (жасмин и портокалов цвят), разликвайки се със сладък мед и допълнени с щипка от роза и елегантност от пачули. Ливанската модна марка Elie Saab отвори вратите си за света на парфюмерията със своето прекрасно творение, чиято слава не престава дори след 7 последващи издания (различни версии на оригиналният парфюм), излезли през последните четири години.
Междувременно, колекцията на Elie Saab добави още две луксозни линии La Collection Des Essences (Колекция Есенции) и La Collection Des Cuirs (Колекция Кожи). 2016 г. ще се запомни с лансирането на La Collection Des Cuirs, както и с новите Essence No.8 Сантал и Essence No.9 Тубероза, които се присъединиха към Колекцията от есенции.
В контраст на класическия флорален аромат Elie Saab Le Parfum, къщата наскоро представи Elie Saab Nuit NOOR, който се лансира през ноември 2016 г. Той има ориенталски характер и подсеща за неразривната си връзка с Близкия изток. Фокусът е върху тъмнината на нощта и светлините на града, свързвайки този контраст с магическия образ на Бейрут, оживяващ при падането на нощта над града.
„Nuit NOOR е аромата на контраста между тъмно и светло – NOOR е арабска дума за власт и чувственост, закръгленост и богатство.
Искрящо цвете в прегръдката на нощта, с блещукащ ореол от светлините на града. Ароматно пътуване до Бейрут, люлката на Elie Saab Couture … “
Elie Saab Nuit Noor
Парфюмеристът Франсис Кюркджиян успява да пресъздаде тази магическа картина на светлини в нощта, като ги интерпретира чрез уханието на роза и дърво, създавайки две допълващи се нотки, които описват светлина и нощ. Контрастите са подчертани от различните слоеве на състава:
– Цветен меден букет е комбиниран с кадифена, нежна роза, описващ светлината на състава
– Слънчевата аура се подчертава от есенция на иланг-иланг от Мадагаскар
– Тъмната дървесно-пикантна смес прониква в състава, за да въплъти в нощ
– Черен пипер добавя вибрации на състава, подсилвайки цветното излъчване на иланг-иланг и роза
– Тамян и индонезийско пачули създават специфични нюанси с опушено усещане и така основата на аромата става кадифена и дълбока.
Тъмната диря от подправки, дърво и смоли прави този парфюм уникален, съпровождайки ни между здрача и зората с игра от нотки и нюанси.
Флаконът на новия аромат Elie Saab Nuit NOOR е запазил формата на характерната бутилка на Le Parfum, но този път е покрит с черен лак и черна картонена опаковка. Лукса и ориенталския характер на парфюма са подчертани от дискретни златни детайли. Ароматът може да се намери в Близкия Изток като 90 мл Eau de Parfum.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *