Chanel Gabrielle

Chanel Gabrielle

Самоувереният, дръзък и бунтовнически характер на основателката на модна къща Chanel, Gabrielle „Coco“ Chanel, и младостта й преди да стане известна като Coco, са вдъхновение за последният парфюм на Chanel, Gabrielle.
„Аз избрах човека, който исках да бъда и аз съм.” Coco Chanel
С този парфюм, къщата Chanel „отваря нова глава в своята история. Ново име. Нова бутилка. Нов парфюм. Нова територия за изразяване и вдъхновение“. Ароматът представлява ода за жените, опитвайки се да предаде личността на Gabrielle Chanel.
Обявен като „абстрактен цветен аромат“ и описан като слънчев и ефирен, Gabrielle Eau de Parfum включва бели цветни акорди, като тубероза от градината на Chanel в Grasse, иланг-иланг, жасмин и портокалов цвят. Композицията е подписана от парфюмериста Olivier Polge. Gabrielle и е замислена като въображаема растителна аура, която разпространява своята светлинна сила, придружена от свежестта на цитрусови плодове и касис в откриването и базирана върху топлата дървесна основа.

Chanel Gabrielle
Top notes: mandarin, grapefruit, black currant
Heart: tuberose, ylang-ylang, jasmine, orange blossom
Base: sandalwood, musk

Новият дизайн на бутилката и опаковката, които отнемат пет години, за да бъдат направени, е замислен от Sylvie Legastelois, ръководител на пакетирането и създаването на графичния дизайн. Тя e искала да бъде като скъпоценен камък и все пак семпъл в съответствие с класическите бутилки на къщата. Квадратната ботилка е оцветена в мек златен нюанс, която отразява светлината, като символ на слънчевия характер на аромата. Тя е изработена от финно тънко стъкло с помпа от уникален материал. За капачката дизайнерката е била вдъхновена от кутия, дадена на Chanel от херцога на Westminster и висококачествените тъкани „металик“ използвани във вишата мода.
Chanel Gabrielle ще е наличен като 50 и 100 мл Eau de Parfum.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *