Chanel For The First Time – Inside Chanel!

За първи път в индустрията, мъж рекламира аромат за жени! И не просто някакъв аромат, а на легендарния аромат за жени Chanel № 5, който е и най-популярният парфюм в света. Къщата Chanel наистина знае как да задържи вниманието на своите фенове, откакто през 1921 г. известният „Five“ беше създаден до наши дни. Още през 1921 г. Coco Chanel е искала да пусне аромат, който да бъде нововъведение в света на парфюмите – с неговия състав, който трябва да бъде компактен, съблазнителен и доста специфичен. Докато работата и в областта на висшата мода процъфтява през 20-те години на миналия век, тя се допитва до руско-френския парфюмерист Ernest Beaux за да създаде „парфюм за жената, който да мирише като жената.“

Синтетични субстанции са били използвани за първи път в индустрията – алдехиди, с цел да се подготви тази композиция. Алдехидите само погъделичкват майската роза и жасмина от Грас в аромата, в който не може да се изолират или специално да се отбележат. Може само да се възхищаваме на шедьовъра и да се насладим на съвършената структура.

За първи път в индустрията аромата е представен в минималистична бутилка с изчистени линии, завършена с капачка като обработен диамант, който прилича на геометрията на площад Вандом в Париж. Геометрична, гладка, проста, с перфектни пропорции, уникален. Целта е постигната с дизайна – получена е „невидима“ бутилка и пълна прозрачност, различна от разкошните творения на Lalique и Baccarat, които са много популярни в този момент.

CHANEL № 5
алдехиди, бергамот, лимон, нероли, иланг-иланг
жасмин, майска роза, ирис, момина сълза
ветивер, сандалово дърво, ванилия, амбра, пачули, мускус, цибетова мас, мъх

Ароматът е кръстен след като са били преброени две групи от компоненти. Първата от 1 до 5 и втората 20 до 24. Coco избира пореден номер 5 и стартира аромата на пети май (който е петият месец от годината) с 5 компонента. The Five е известен и с много от звездите, които го рекламират, сред тях са: Мерилин Монро, Катрин Деньов, Карол Букет, Никол Кидман и Одри Тоту. Лице, което ние с нетърпение очакваме да видим и гъделичка въображението и вниманието ни е първият мъж, който някога е рекламирал аромат за жени – Брад Пит.

Вниманието на всички медии е фокусирано върху Chanel и 15-ти октомври 2012 г., когато ще бъде стартирана рекламната кампания. Брад Пит за ролята си като рекламно лице на Chanel ще получи $ 7 млн., а $ 10 млн. евро ще бъдат инвестирани в тази рекламна кампания! Рекламния клип е режисиран от Джо Райт (Pride & Prejudice, Atonement, Hanna, Anna Karenina), за когото това не е първият път в който си сътрудничи с Chanel. Той също е работил и върху кампаниите за Coco Mademoiselle през 2007 г. и 2011 г.

За първи път Chanel представя кратък филм, който описва историята на аромата Chanel № 5, и сайт – INSIDE CHANEL който, наред с историята на аромата, представя и историята на марката. Много интересно видео колаж (глава първа) на парфюма Chanel № 5 държи вниманието ни, обяснява решенията и изобразява детайли, които следват славата на този прекрасен аромат. Сайтът включва пълна биография на Coco Chanel, в който специално внимание е отделено на повратните точки в нейния живот, работата и сътрудничество и с Karl Lagerfeld и Jacques Polge. Сайта и видеоклипа ще предложат редица стари снимки на Coco Chanel и рекламните плакати през годините. Сайтът стартира като увертюра към предстоящата кампания, която за да улови вниманието ни показа кратки видеоклипове на рекламата с Брад Пит.

Кратките клипове, привличат вниманието с въпроси:

Защо? Чувствате ли се късметлия?
Къде? Отиваш ли някъде?
Мистерията? Каква е тайната?

Остава да изчакаме до 15 октомври, за да видим дълго обявената кампания, която прокарва нови граници в парфюмерийната индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *