Chanel Boy

Chanel Boy

Парфюмериста Olivier Polge създаде втория си аромат за Chanel (първата беше Misia), който се превърна в 17-то издание от колекцията Chanel Exclusif. Аромата е наречен е Boy Chanel. Точно както Misia, той е бил вдъхновен от един от най-близките приятели на Chanel: капитан Arthur Edward Capel, английски играч на поло, много богат и красив мъж, който е бил любовник и финансист на първите магазини Chanel. Прякора му бил Boy.

Polge описва аромата като двойствен, със свежи и ароматни мъжествени нотки на бръснарница от една страна и неговата по-обгръщата съставна част.
Chanel Boy е мъжествен fougère аромат с основни акорди от лавандула и розов здравец с произход от Южна Франция. Съставът включва още лимон и грейпфрут, нотка роза, портокалов цвят, сандалово дърво и heliotropin, плюс един намек от акорди на ванилия и мускус.

Boy: lavender, rose geranium, rose, orange blossom, sandal, heliotropin, vanilla, musk

Chanel Boy ще стартира ексклузивно в бутика на Chanel в Париж (квартал Marais). В другите магазини на Chanel, той ще бъде достъпен в началото на юни (до 240 магазина по-света). Като 75ml. за 175 евро. и 200ml. за 359 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *